5 SEO faiga i le 2022 - Pau lava le mea e tatau ona e iloa e uiga i suʻesuʻega afi suʻesuʻe

csm_20220330_Mafaufau Faavae_4dce51acba

Pau lava le mea e tatau ona e iloa e uiga i suʻesuʻega afi suʻesuʻe

O tagata o loʻo faʻatautaia faleoloa i luga ole laiga latou te iloa le taua o se tulaga lelei ile Google ranking.Ae e faapefea ona aoga lena mea?O le a matou faʻaali atu ia te oe le aʻafiaga o le SEO ma faʻasino atu po o le a le 'au upega tafaʻilagi i totonu o pepa ma faletusi e tatau ona faʻapitoa ona mafaufau i ai i le 2022.

O le a le SEO?

O le SEO e tu mo Su'esu'ega Su'esu'e Su'esu'e.I le uiga talafeagai, o lona uiga o le faʻamalieina o se upega tafaʻilagi mo masini suʻesuʻe.O le sini a le SEO o le faia lea o faiga saʻo ina ia mafai ona lisiina i le maualuga e mafai ai i suʻesuʻega faʻasolosolo ile Google & Co..

O le su'esu'eina o masini su'esu'e e le gata ina fa'atatau ile Google Su'esu'e masani ae fa'apea fo'i le Google News, Ata, Vitio, ma Fa'atauga.Aisea tatou te talanoa tele ai e uiga i Google?E mafua ona o fuainumera, i le 2022 Google o loʻo i ai le maketi o le 80 pasene i luga o le komepiuta ma i lalo ifo o le 88 pasene i le faʻaoga feaveaʻi.

Ae ui i lea, o le tele o faiga e aoga foi mo isi masini suʻesuʻe e pei o Microsoft Bing, lea e i ai i le tulaga lua ma se faʻatau maketi na o le matamuli o le 10 pasene.

E faʻafefea ona galue SEO i le 2022?

O le manatu autu i tua o le su'esu'eina o masini su'esu'e o upu autu.O tu'utu'uga ia o lo'o fa'apipi'i e tagata su'esu'e i Google Su'esu'e ina ia maua ai se oloa talafeagai.O le mea lea i tua o lona uiga e tatau i tagata faʻatau oloa ona faʻamautinoa o loʻo lisiina a latou upega tafaʻilagi i le maualuga e mafai ai pe a faʻaogaina upu autu talafeagai i se sailiga.

E fa'afefea ona filifili e Google po'o fea 'upega tafa'ilagi e tu'u maualuga atu nai lo isi?O le sini autu a Google e mo tagata fa'aoga e su'e le upega tafa'ilagi sa'o i se taimi vave.O le mea lea, o mea taua e pei o le talafeagai, pule, umi o le nofo, ma backlinks o loʻo i ai se sao taua mo le Google algorithm.

I le aotelega, o lona uiga o le upega tafaʻilagi e faʻatulagaina maualuga i faʻaiʻuga suʻesuʻe mo se upu autu pe a fetaui le mea na tuʻuina atu ma le mea na suʻesuʻeina.Ma afai e faʻatupuina e le pule o le upega tafaʻilagi le pule faʻateleina e ala i backlinks, o le avanoa e faʻateleina ai le tulaga maualuga.

5 SEO faiga i le 2022

A'o fa'aauau pea ona suia mea taua ma fua, o le fa'afouina pea o lau 'upega tafa'ilagi e le maalofia.Ae ui i lea, e tele faiga mo le 2022 e tatau ona manatua e le au faʻatau oloa.

1. Mata'ituina mea taua i luga o le upega tafa'ilagi: Web vitals o Google metrics e iloilo ai le poto masani a le tagata fa'aoga mo le telefoni feavea'i ma le desktop.O nei mea, faatasi ai ma isi mea, o le taimi o le utaina o le elemene sili ona tele poʻo le taimi e alu ai seia oʻo ina mafai se fegalegaleaiga.E mafai ona e siaki sa'o lau upega tafa'ilagi i Google oe lava.

2. Fa'afou fou: O le fou o se vaega taua mo Google.O le mea lea, e tatau i le au fa'atau oloa ona fa'afouina a latou itulau sili ona taua ma tusitusiga i taimi uma ma fa'amaoti mai le taimi tonu na toe fa'afouina ai se tusitusiga.EAT (Expertise, Authority, and Trust) e iai sona sao taua mo upegatafaʻilagi e faʻatatau i tupe poʻo le soifua maloloina o le tagata lava ia (Google e taʻua lena YMYL, Your Money Your Life).Ae ui i lea, o se aofaʻi o le faʻatuatuaina e taua mo 'upega tafaʻilagi uma.

3. Faʻaoga muamua: O se tasi o fautuaga sili ona taua o le faʻaogaina o faʻamoemoega uma i tagata taʻitoʻatasi o loʻo faʻaogaina le upega tafaʻilagi.E mafua ona o le sini autu a Google o le faʻamalieina o ona tagata faʻaoga, e pei ona uma ona faʻamaonia i luga.Afai e le o le tulaga lena, Google o le a le fiafia e tuʻuina atu se upega tafaʻilagi i se tulaga maualuga.

4. Fa'ailoga fa'apitoa: O snippets ia o lo'o fa'ailoaina i fa'ai'uga o su'esu'ega, e ta'ua fo'i o le "tulaga 0".O i'ina e maua ai e tagata fa'aoga uma a latou fesili e tali i se tepa.Po'o ai lava e fa'amanino a latou tusitusiga e uiga i le fesili po'o le upu autu ma tu'uina atu se tali lelei e maua le avanoa e avea ai ma ata fa'aalia.

5. Tuuina atu ia Google nisi fa'amatalaga: E mafai e le au fa'atau oloa ona fa'amautinoa e maua e Google nisi fa'amatalaga fa'apitoa e ala ile schema.org.O le fa'ailogaina o oloa po'o iloiloga fa'atasi ma le fa'ata'ita'iga fa'ata'atia e fa'afaigofie ai mo Google ona fa'amaumauina ma tu'uina atu fa'amaumauga talafeagai.E le gata i lea, o le faʻaaogaina o ata ma vitio i tusitusiga e fesoasoani foi.Ona o Google e manatu foi i vitio ma ata i se tulaga patino, o taunuuga o sailiga e faʻaleleia atili.

O le poto masani a le tagata faʻaoga ua sili atu ona taua i le 2022. Mo se faʻataʻitaʻiga, o loʻo faʻaalu e tagata faʻaoga le tele o taimi i luga o latou telefoni feaveaʻi ma itiiti i luga o latou komepiuta.Afai e le faʻamautinoaina e le au faʻatau oloa se telefoni feaveaʻi o la latou upega tafaʻilagi, o le a latou i le tulaga sili ona leaga e vave leiloa nei tagata faʻaoga.

Mo le au fa'atau oloa i totonu o pepa ma tusi tusi fa'ato'a amata i le SEO, o le mea sili ona taua o le onosa'i.O fetuutuunaiga ma fua e taua, ae e masani lava e umi se taimi e faʻaalia ai iʻuga.

I le taimi lava e tasi, o le masani i taʻiala a Google e le mafai ona alofia.O le a maua e le au fa'atau oloa mea uma e mana'omia e Google mai luga o upega tafa'ilagi i le 2022 mo i latou e maua ai se tulaga maualuga i fa'ai'uga o su'esu'ega ile Google Quality Guidelines.

 

Punaoa: Sii mai le Initaneti


Taimi meli: Apr-01-2022

Auina mai lau savali ia i matou:

Tusi lau savali iinei ma lafo mai ia i matou